Çöp Konteynırlarını Dezenfeksiyon ve Haşere İlaçlama Çalışması 190

SOMA BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÇÖP KONTEYNIRLARINI DEZENFEKSİYON VE HAŞERE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

Yaz aylarında vatandaşların çektiği sıkıntıların başında gelen çöp kokusu ve çöplerden kaynaklanan kirliliğe karşı bu yaz Soma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından dezenfeksiyon ve haşere ilaçlama çalışmaları başlatıldı.
Soma Belediyesi yaz aylarında çöp konteynırlarından çevreye yayılan kötü koku ve bakterileri dezenfekte etmek için ilaçlama çalışmalarını başlattı.
Havaların ısınmasıyla birlikte Soma Belediyesi temizlik çalışmalarına hız verdi. Soma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü katı atık toplama ve süpürme işlerinin yanı sıra bakteri oluşumunu ve kötü kokuların yayılmasını önlemek amacıyla, İlçemiz sınırları içerisindeki çöp konteynırlarını ilaçlama çalışmalarına başladı.

Halkın sağlığı için çöp toplama konusuna özel bir önem verdiklerini ifade eden Soma Belediye Başkanı Hasan ERGENE “Soma Belediyesi haşerelerle mücadele için üreme alanlarını sürekli ilaçlıyor. Ancak evsel atıkları attığımız çöp konteynırları da sinek veya başka mikropların özellikle bu yaz aylarında üremesine neden oluyor. Bunun önüne geçmek için ekiplerimiz de yoğun bir çalışma sarf ediyor." dedi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Soma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Yetkilileri ''Çöp birikintilerinden kaynaklanan kirliliklerin önüne geçmek için Belediye olarak çalışmalarımızı hızlandırdık. İlçemizdeki çöp konteynırlarının en büyük problemi koku ve katı atıklardan oluşan kirlilik olduğunu belirten yetkililer "Sıcak havalarda üreyen bakteriler var. Bu bakterilerden dolayı aynı zamanda sinek ve başka haşereler de ortam içinde bulunmaktadır. Belediyemiz ilaçlama tankları sayesinde bu soruna kökten çözüm getirdi. Düzenli olarak Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri tarafından çöp konteynırlarına uygulanacak olan dezenfekte ilacı, koku ve haşere sorununu da ortadan kaldırılacak” denildi.